İmralı süreci diye milletin önüne getirilen bu süreci kabul etmemiz mümkün değil”.

 İmralı süreci diye milletin önüne getirilen bu süreci kabul etmemiz mümkün değil”.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İmralı'yı başka düşüncelerle özdeş hale getirenlere hakkını helal etmediklerini söyledi.



İmralı süreci diye milletin önüne getirilen bu süreci Demokrat Parti olarak kabul etmemiz mümkün değil”.

Hiçbirimizin hiçbir şekilde kabul edemeyeceği, Yassıada'yı İmralı`yı başka bir düşünceyle özdeş hale getirenlere karşı hakkımızı helal etmiyoruz.

İmralı süreci diye milletin önüne getirilen bu süreci Demokrat Parti olarak kabul etmemiz mümkün değil” diyen Uysal, Hiçbirimizin hiçbir şekilde kabul edemeyeceği, Yassıada'yı İmralı`yı başka bir düşünceyle özdeş hale getirenlere karşı hakkımızı helal etmiyoruz” şeklinde konuştu.

Kayseri Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kültür Merkezi`nde düzenlenen İl Kongresi`nde konuşan Genel Başkan Gültekin Uysal, Türkiye`yi bölen ve parçalayan anlayışa karşı, aklı selimin temsilcisi olarak dimdik ayakta duruyoruz” diyerek şöyle devam etti:



‘Tayyip beyin üzerine bu elbise iyi duruyor'


10 yıldır iktidarda olanlar, esnafın, çiftçinin meselesini meclis gündemine taşımayanlar bugün Türkiye'nin karşısına başkanlık sistemi teklifi ile beraber yeni bir düzeni teklif ediyorlar.

Parlamenter demokrasinin bütün imkanlarından yararlandınız, bu gücünüze rağmen Türkiye'nin hangi meselesini çözemediniz de Türkiye'nin önüne başkanlık sistemini koyuyorsunuz? dediğimizde, sadece ‘Tayyip beyin üzerine bu elbise iyi duruyor' diyorlar. Türkiye böyle bir değişikliği bu amaçla yapabilir mi? Buna biz cevaz verebilir miyiz?

Milletvekillerini özgürleştirerek, milletin hür ve gür sesi haline getiremediğiniz taktirde bu millet meclisinden bir şey bekleyebilme imkanımız yoktur. Çünkü bu meclis çatısı altında bulunan bütün partiler halinden memnundur. Ama bu millet halinden memnun değildir. Siyaset önce kendisini demokratikleştirmelidir.

3 aylık zindan mazileri olanların demokrat kesildiği ortamda önce gelin bu siyaseti demokratikleştirelim. Bunlar kurtla yiyen kuzuyla ağlayan iktidardır. Hala 4. yargı paketi meclise sunuluyorsa bu ülkede adalet sorunu, demokrasi açığı vardır. Bu büyük milletin büyüklüğüne hizmet eden bir partiyiz. Partimiz her daim milletin hizmetinde olmuştur.

Yolunu şaşırıp da Kayseri'den dün, ‘Tayyip Padişah Olmak İstiyor' diyenler bugün, ‘Ebedi Başkanım' diyenlere siz değerli dava arkadaşlarımızın huzurundan seslenmek isterim:

Biz namussuzlarla kazanacağımıza, namuslularla bu yolda yürümeyi şiar edinmiş bir hareketiz. ‘Yeter Söz Milletin'dir diyerek çıktığımız bu yolda hep milletin yanında olduk. Türkiye'nin gerçek gündemini konuşmak için buradayız.”

Sancılı bir coğrafyanın ortasında varlığımızı devam ettirdiğimiz gibi zaman zaman sıkıntılar çekerek yeniden bugünlere kadar geldik

Birilerinin zaman zaman Menderes, Özal ama öbür yandan da `bizden önce ne yapıldı ki` diyerek sanki bu ülkenin tarihi 2002 yılından başlamışçasına varlık koymaya çalıştığı ortamda, gür sesimizle haykırıyoruz. Bu ülke vardı, Demokrat Parti'de vardı `Biz hep vardık, varız` diyoruz. Şairin dediği gibi, Anadolu kadar büyük olan bu davanın taşını yerine koyma mücadelesindeyiz.Bu ülkenin geçmişini biliyoruz. Bu ülkenin geçmişine sahip çıkıyoruz.

Milletimizin geleceği üzerinden değil de geçmişi üzerinden konuşanların tersine Türkiye`nin gündemini, meselesini konuşmak için buradayız.

Türkiye`yi birleştirecek irade, bizim irademizdir. Türkiye`de siyaseti imtiyazlı bir alana dönüştürerek, yasaklarla, yoksulluklarla, yolsuzluklarla mücadele edeceklerini söyleyip, bugün ki tek başına iktidar olanlar Türkiye`yi hak ettiği yere getirememiştir.

Türkiye`de eksik olan demokrasiyi Demokrat Parti tam anlamıyla sağlayacaktır. Türkiye`de basın mensupları da dahil olmak üzere iktidar tarafından bastırılan, sesi susturulan bir duruma gelinmiştir. Biz Demokrat Parti olarak bunun önüne geçeceğiz.”





demokrat ses
13.03.2013 08:45:46
Şu ifade çok anlamlı:"Namussuzlarla ve soysuzlarla kazanacağımıza..."Sırf bu ifadeden dolayı bile bu genel başkan alnından öpülür.Yolunu ve çizgini- bazı soylu görünen ve makamlara yardımcı oluveren soysuzlar gibi -zilletsiz ve minnetsiz yürü Sayın Başkan...

eğitimsenli
14.03.2013 22:35:33
laf kalabalığına gerek yok.şuanki çalışmalar sizin iktidardarınızda tırmanışa geçen şiddeti ve hukuksuzluğu bertaraf etmek için yapılıyor. özür dileyeceğinize bide laf ebeliği yapıyorsunuz..

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli